Allt fler röster höjs för att vi borde bojkotta kött från
djur som behandlats illa i trånga burar, med avklippta knorrar och så vidare.
Istället borde vi äta ekologiskt, närproducerat och mat från lyckliga djur som
levt på stor yta, betat i det fria och haft det ganska bra. Jag tänker att det
här är ett fullständigt bakvänt tankesätt.
När vi talar om dödshjälp så brukar vi mena att vi skall
hjälpa människor som lider att slippa lida och samma sak borde väl gälla här?
Eller bryr vi oss inte alls om de enskilda djurens väl och ve?
Vore det då inte bättre att äta upp olyckliga knorrstympade
49-kronors filéade grisar från Danmark vars liv ändå får betraktas som djup
misär än att äta upp lyckliga grisar som annars skulle levt och haft det bra?
För varje ekologisk, frigående kycklig du äter så tar du
livet av någon som har det bra och för varje sönderstressad burfågel du äter
upp så hjälper du en lidande varelse att slippa lida.
Tänk om!
Skojar du?
SvaraRadera