söndag 16 mars 2014

Stöd djuren - ät massproducerat!



Allt fler röster höjs för att vi borde bojkotta kött från djur som behandlats illa i trånga burar, med avklippta knorrar och så vidare. Istället borde vi äta ekologiskt, närproducerat och mat från lyckliga djur som levt på stor yta, betat i det fria och haft det ganska bra. Jag tänker att det här är ett fullständigt bakvänt tankesätt.

När vi talar om dödshjälp så brukar vi mena att vi skall hjälpa människor som lider att slippa lida och samma sak borde väl gälla här? Eller bryr vi oss inte alls om de enskilda djurens väl och ve?

Vore det då inte bättre att äta upp olyckliga knorrstympade 49-kronors filéade grisar från Danmark vars liv ändå får betraktas som djup misär än att äta upp lyckliga grisar som annars skulle levt och haft det bra?

För varje ekologisk, frigående kycklig du äter så tar du livet av någon som har det bra och för varje sönderstressad burfågel du äter upp så hjälper du en lidande varelse att slippa lida.

Tänk om!

1 kommentar: