måndag 15 mars 2010

Dagens positiva tanke - 1 # hundbajs



Hundbajs på marken, tänk vad det är bra ändå.

För det första känns det så mycket bättre med bajs i utomhusmiljö än t.ex. inne i affärer, på lägenhetsgolv eller i kontorsmiljö.

För det andra hittar man oftast bajset vid sidan om den riktiga gångvägen eller i gräset där det ändå multnar ner och ger näring till växtligheten. Risken att trampa i det är därmed inte så stor.

För det tredje vittnar hundbajs på marken om lite skön jävlar-anamma-känsla hos hundägaren. Det finns en massa regler och konventioner men hur skulle det se ut om ingen någonsin tillämpade civil olydnad? Vill vi ha ett samhälle fullt av meningslösa ja-sägare med bajsfyllda miniplastpåsar i händer och fickor? Vill vi det?

För det fjärde är alla dessa hundbajspåsar ett hot mot miljön. Bajs på marken är en signal att det finns människor som står upp i kampen mot konsumtionssamhället och den vanliga slit och släng-mentaliteten.

Det finns all anledning att vara tacksamma för dessa naturliga spår efter människans bästa vän.

2 kommentarer:

  1. Schysst att vända något man vanligtvis inte gillar till något positivt! Jag har en punkt 5 som kan läggas till denna lista. Synligt hundbajs brukar ofta innebära att det lackar mot vår! Det som göms i snö kommer fram i tö, eller hur det nu heter. Och VÅR vill vi ju alla ha, eller hur?

    SvaraRadera
  2. Det där är ett väldigt bra tillägg. Helt sant faktiskt! :)

    SvaraRadera